Goldman Sachs stelt echter dat de overheden meer manieren hebben om aan geld te raken dan bedrijven, waardoor een herhaling van de situatie van 2008 minder waarschijnlijk wordt.

Bovendien groeit de economie nog steeds, zijn de politici gewaarschuwd, hebben de bedrijven de crisis gebruikt om hun balansen te verstreken en hebben de banken nu 1200 miljard dollar aan liquiditeiten in voorraad tegenover 200 miljard dollar in 2008.

Alberto Gallo en Annie Chu van Goldman Sachs zijn dan ook van mening dat de risico's op een besmetting veel kleiner zijn dan twee jaar geleden.

Goldman Sachs stelt echter dat de overheden meer manieren hebben om aan geld te raken dan bedrijven, waardoor een herhaling van de situatie van 2008 minder waarschijnlijk wordt. Bovendien groeit de economie nog steeds, zijn de politici gewaarschuwd, hebben de bedrijven de crisis gebruikt om hun balansen te verstreken en hebben de banken nu 1200 miljard dollar aan liquiditeiten in voorraad tegenover 200 miljard dollar in 2008. Alberto Gallo en Annie Chu van Goldman Sachs zijn dan ook van mening dat de risico's op een besmetting veel kleiner zijn dan twee jaar geleden.