Volgens de analisten van de Amerikaanse zakenbank zal de kaap van 100 dollar in de tweede helft van volgend jaar worden doorbroken. De OPEC zal meer olie op de markt brengen, waardoor er minder reservecapaciteit beschikbaar gaat zijn.

Vorige zaterdag besliste de OPEC, die nog altijd goed is voor 40% van de totale wereldproductie, haar productieplafond ongewijzigd te houden. De OPEC-leden zijn tevreden met de huidige olieprijzen.

Overigens is gebleken dat de individuele leden zich in steeds mindere mate houden aan de afgesproken productiequota. Ze pompen met andere woorden meer olie boven dan ze mogen.

Volgens de analisten van de Amerikaanse zakenbank zal de kaap van 100 dollar in de tweede helft van volgend jaar worden doorbroken. De OPEC zal meer olie op de markt brengen, waardoor er minder reservecapaciteit beschikbaar gaat zijn. Vorige zaterdag besliste de OPEC, die nog altijd goed is voor 40% van de totale wereldproductie, haar productieplafond ongewijzigd te houden. De OPEC-leden zijn tevreden met de huidige olieprijzen. Overigens is gebleken dat de individuele leden zich in steeds mindere mate houden aan de afgesproken productiequota. Ze pompen met andere woorden meer olie boven dan ze mogen.