In niet zo makkelijke marktomstandigheden heeft Goldman Sachs zodoende dus opnieuw een zeer sterk kwartaal laten optekenen. De bank lijkt op weg om voor het volledige boekjaar een recordomzet te realiseren, met een optie op eveneens een recordwinst.

Hoe hoog de verwachtingen ook gespannen waren, Goldman Sachs stelde niet teleur met de kwartaalcijfers. De analisten hadden gerekend op een winst per aandeel van $3,65 en de bank deed het met $4,93 dus veel beter dan verwacht.

Het business model van de bank werkt dus opnieuw, vooral de tradingdivisie van Goldman Sachs deed uitstekende zaken. De omzet van steeg tijdens de verslagperiode dan ook eveneens fors.

Dat de financiële markten weer vertrouwen hebben in Goldman Sachs blijft uit het feit dat de spread tussen de obligaties van de bank en Amerikaanse staatsobligaties opnieuw kleiner is geworden.

Goldman Sachs ontving op het hoogtepunt van de kredietcrisis $10 miljard aan steun van de Amerikaanse overheid, maar heeft die inmiddels al terugbetaald. De bank maakt toen het eerste kwartaalverlies uit haar geschiedenis is bekend.

Iedereen had verwacht dat Goldman Sachs een sterk kwartaal zeer neerzetten, van een verrassing was dan ook geen sprake. De koers van het aandeel was op Wall Street bovendien al ruimschoots vooruitgelopen op meevallende winstcijfers.

In niet zo makkelijke marktomstandigheden heeft Goldman Sachs zodoende dus opnieuw een zeer sterk kwartaal laten optekenen. De bank lijkt op weg om voor het volledige boekjaar een recordomzet te realiseren, met een optie op eveneens een recordwinst. Hoe hoog de verwachtingen ook gespannen waren, Goldman Sachs stelde niet teleur met de kwartaalcijfers. De analisten hadden gerekend op een winst per aandeel van $3,65 en de bank deed het met $4,93 dus veel beter dan verwacht. Het business model van de bank werkt dus opnieuw, vooral de tradingdivisie van Goldman Sachs deed uitstekende zaken. De omzet van steeg tijdens de verslagperiode dan ook eveneens fors.Dat de financiële markten weer vertrouwen hebben in Goldman Sachs blijft uit het feit dat de spread tussen de obligaties van de bank en Amerikaanse staatsobligaties opnieuw kleiner is geworden. Goldman Sachs ontving op het hoogtepunt van de kredietcrisis $10 miljard aan steun van de Amerikaanse overheid, maar heeft die inmiddels al terugbetaald. De bank maakt toen het eerste kwartaalverlies uit haar geschiedenis is bekend. Iedereen had verwacht dat Goldman Sachs een sterk kwartaal zeer neerzetten, van een verrassing was dan ook geen sprake. De koers van het aandeel was op Wall Street bovendien al ruimschoots vooruitgelopen op meevallende winstcijfers.