Tot die conclusie komt Goldman Sachs op basis van informatie over die stress tests die al werd uitgelekt. Jernej Omahen en Frederik Thomasen van Goldman Sachs gaan er vanuit dat bij de stress test werd uitgegaan van een Tier-1 ratio van 6%.

In dat scenario moeten geen grote verrassingen worden verwacht. De vraag is echter of een Tier-1 ratio van 6% voldoende is als buffer bij de banken. De meeste grootbanken moeten die drempel van 6% eigenlijk vrij makkelijk aankunnen.

Goldman Sachs verhoogde alvast het advies voor Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA tot kopen, waar deze Spaanse bank voordien slechts een neutraal advies kreeg. De sterkte van de internationale activiteiten van deze bank wodt volgens de analisten van Goldman sterk onderschat.

Tot die conclusie komt Goldman Sachs op basis van informatie over die stress tests die al werd uitgelekt. Jernej Omahen en Frederik Thomasen van Goldman Sachs gaan er vanuit dat bij de stress test werd uitgegaan van een Tier-1 ratio van 6%. In dat scenario moeten geen grote verrassingen worden verwacht. De vraag is echter of een Tier-1 ratio van 6% voldoende is als buffer bij de banken. De meeste grootbanken moeten die drempel van 6% eigenlijk vrij makkelijk aankunnen. Goldman Sachs verhoogde alvast het advies voor Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA tot kopen, waar deze Spaanse bank voordien slechts een neutraal advies kreeg. De sterkte van de internationale activiteiten van deze bank wodt volgens de analisten van Goldman sterk onderschat.