Maar de jongste weken waren er links en rechts wat vermoeidheidsverschijnselen zichtbaar en die zullen mogelijk niet zonder gevolgen blijven. Ook de analisten worden een stuk voorzichtiger. Goldman Sachs wordt neutraal voor Europese perifere staatsobligaties, het eerder gegeven koopadvies wordt ingetrokken.

De vraag is wat er zal gebeuren wanneer de institutionele beleggers hun perifere Europese staatsobligaties op grote schaal beginnen te dumpen. Een forse correctie bij deze obligaties zou de crisis binnen de Eurozone op één of andere manier weer doen oplaaien.

Maar de jongste weken waren er links en rechts wat vermoeidheidsverschijnselen zichtbaar en die zullen mogelijk niet zonder gevolgen blijven. Ook de analisten worden een stuk voorzichtiger. Goldman Sachs wordt neutraal voor Europese perifere staatsobligaties, het eerder gegeven koopadvies wordt ingetrokken. De vraag is wat er zal gebeuren wanneer de institutionele beleggers hun perifere Europese staatsobligaties op grote schaal beginnen te dumpen. Een forse correctie bij deze obligaties zou de crisis binnen de Eurozone op één of andere manier weer doen oplaaien.