Sinds het begin van dit jaar is de koers van de euro al met 2,50%, sinds de aankondiging van het OMT-programma in september is er zelfs sprake van een stijging van de koers met van de euro met 5%. Het spreekt vanzelf dat een stijging aan een dergelijk tempo op termijn niet houdbaar is.

Volgens Goldman Sachs kan de Europese Centrale Bank al op korte termijn haar basisrente met een kwart procent verlagen, kwestie van de euro de wind uit de zeilen te nemen. Mogelijk komt de renteverlaging er al op de volgende meeting van de ECB, anders op die daarna.

Sinds het begin van dit jaar is de koers van de euro al met 2,50%, sinds de aankondiging van het OMT-programma in september is er zelfs sprake van een stijging van de koers met van de euro met 5%. Het spreekt vanzelf dat een stijging aan een dergelijk tempo op termijn niet houdbaar is. Volgens Goldman Sachs kan de Europese Centrale Bank al op korte termijn haar basisrente met een kwart procent verlagen, kwestie van de euro de wind uit de zeilen te nemen. Mogelijk komt de renteverlaging er al op de volgende meeting van de ECB, anders op die daarna.