Sommige analisten maken zich daar weinig zorgen over, ze denken dat het fenomeen van voorbijgaande aard zal blijken te zijn.

Maar niet iedereen is het daar echter mee eens: Goldman Sachs vreest dat de rentestijging in Verenigde Staten een blijvend karakter heeft.

Ze is namelijk ingegeven door de verwachting dat de Amerikaanse centrale bank eerder dan verwacht haar stimuleringsmaatregelen zal intrekken.

Naarmate de macro-economische cijfers verder zullen verbeteren, zullen de beleggers meer en meer risk on gaan reageren, met als gevolg dat de aantrekkingskracht van Amerikaanse staatsobligaties als veilige vluchthavens zal gaan afnemen. Daardoor kan de rente zelfs nog verder stijgen.

Sommige analisten maken zich daar weinig zorgen over, ze denken dat het fenomeen van voorbijgaande aard zal blijken te zijn. Maar niet iedereen is het daar echter mee eens: Goldman Sachs vreest dat de rentestijging in Verenigde Staten een blijvend karakter heeft. Ze is namelijk ingegeven door de verwachting dat de Amerikaanse centrale bank eerder dan verwacht haar stimuleringsmaatregelen zal intrekken. Naarmate de macro-economische cijfers verder zullen verbeteren, zullen de beleggers meer en meer risk on gaan reageren, met als gevolg dat de aantrekkingskracht van Amerikaanse staatsobligaties als veilige vluchthavens zal gaan afnemen. Daardoor kan de rente zelfs nog verder stijgen.