De correctie komt niet geheel onverwacht na de stijging van de afgelopen weken, maar ze verrast toch weer opnieuw door haar brutaal karakter.

Eén van de factoren die meespelen is de sterke euro, hoewel de Europese eenheidsmunt vandaag toch een toontje lager zong.

Vraag is wat de Europese Centrale Bank deze week kan doen om de euro de vaart uit de wielen te nemen. Goldman Sachs verwacht niet onmiddellijk een renteverlaging, de kracht van de euro heeft namelijk op de eerste plaats te maken met het verbeterde economische nieuws.

De correctie komt niet geheel onverwacht na de stijging van de afgelopen weken, maar ze verrast toch weer opnieuw door haar brutaal karakter. Eén van de factoren die meespelen is de sterke euro, hoewel de Europese eenheidsmunt vandaag toch een toontje lager zong. Vraag is wat de Europese Centrale Bank deze week kan doen om de euro de vaart uit de wielen te nemen. Goldman Sachs verwacht niet onmiddellijk een renteverlaging, de kracht van de euro heeft namelijk op de eerste plaats te maken met het verbeterde economische nieuws.