Bij Goldman Sachs is FX strategist Robin Brooks van mening dat de euro vanaf de huidige koersniveaus nog veel verder in waarde kan stijgen.

De voornaamste reden daarvoor is volgens Brooks nog altijd de uitspraak van Draghi vorig jaar gedaan in verband met de inspanningen die de ECB-voorzitter wil doen om de euro te redden.
Een andere reden die de koersstijging van de euro kan helpen verklaren, is het herstel van de obligatiekoersen in de perifere landen. Dat herstel betekent dat de beleggers geloven dat de eurocrisis voorlopig achter de rug is, op basis waarvan een koersdoel van 1,37 dollar mogelijk lijkt.

Bij Goldman Sachs is FX strategist Robin Brooks van mening dat de euro vanaf de huidige koersniveaus nog veel verder in waarde kan stijgen. De voornaamste reden daarvoor is volgens Brooks nog altijd de uitspraak van Draghi vorig jaar gedaan in verband met de inspanningen die de ECB-voorzitter wil doen om de euro te redden. Een andere reden die de koersstijging van de euro kan helpen verklaren, is het herstel van de obligatiekoersen in de perifere landen. Dat herstel betekent dat de beleggers geloven dat de eurocrisis voorlopig achter de rug is, op basis waarvan een koersdoel van 1,37 dollar mogelijk lijkt.