De analisten van deze bank zijn niet bepaald optimistisch, ze vrezen dat de zeepbel vroeg of laat moet ontploffen.

De koersen zijn namelijk niet op eigen kracht gestegen, maar wel omdat de Amerikaanse centrale bank op grote schaal obligaties is beginnen in te kopen.

Daarmee wordt de obligatiemarkt natuurlijk wel ondersteund, maar het zal duidelijk zijn dat dit niet eindeloos kan worden volgehouden.

Vroeg of laat zal de FED het bijdrukken van geld moeten stopzetten, enkele FED-leden zijn daar trouwens nu al voorstander van.

Goldman Sachs verwacht in dat geval dat de obligatiemarkten met 25% zullen corrigeren, wat een klap van jewelste zal geven.

De analisten van deze bank zijn niet bepaald optimistisch, ze vrezen dat de zeepbel vroeg of laat moet ontploffen. De koersen zijn namelijk niet op eigen kracht gestegen, maar wel omdat de Amerikaanse centrale bank op grote schaal obligaties is beginnen in te kopen. Daarmee wordt de obligatiemarkt natuurlijk wel ondersteund, maar het zal duidelijk zijn dat dit niet eindeloos kan worden volgehouden. Vroeg of laat zal de FED het bijdrukken van geld moeten stopzetten, enkele FED-leden zijn daar trouwens nu al voorstander van. Goldman Sachs verwacht in dat geval dat de obligatiemarkten met 25% zullen corrigeren, wat een klap van jewelste zal geven.