Dat reddingsplan zou er binnen enkele dagen al kunnen komen, maar inmiddels wordt er al getwijfeld of het zal volstaan om de problemen van het land te helpen oplossen.

Het reddingsplan dat voor het land werd ontworpen, voorziet alleen maar hulp tot en met volgend jaar. Daardoor blijft de vraag open hoe Griekenland zich na 2011 gaat financieren.

Credit-default swaps op Griekse overheidsobligaties noteerden afgelopen vrijdag nog steeds op een onhoudbaar hoog niveau. Premier George Papandreou beschreef de schuldenpositie van het land vorige vrijdag dan ook als 'onhoudbaar'

John Stopford, medebeheerder fixed income bij Investec Asset Management Ltd. in Londen, is van mening dat de situatie rond Griekenland momenteel vooral wordt beheerst door politiek en niet door de fundamentals. Er hangt nog steeds een dikke mist rond het dossier en tot die is opgetrokken lijkt het raadzaam om Griekenland te blijven mijden.

Dat reddingsplan zou er binnen enkele dagen al kunnen komen, maar inmiddels wordt er al getwijfeld of het zal volstaan om de problemen van het land te helpen oplossen. Het reddingsplan dat voor het land werd ontworpen, voorziet alleen maar hulp tot en met volgend jaar. Daardoor blijft de vraag open hoe Griekenland zich na 2011 gaat financieren. Credit-default swaps op Griekse overheidsobligaties noteerden afgelopen vrijdag nog steeds op een onhoudbaar hoog niveau. Premier George Papandreou beschreef de schuldenpositie van het land vorige vrijdag dan ook als 'onhoudbaar' John Stopford, medebeheerder fixed income bij Investec Asset Management Ltd. in Londen, is van mening dat de situatie rond Griekenland momenteel vooral wordt beheerst door politiek en niet door de fundamentals. Er hangt nog steeds een dikke mist rond het dossier en tot die is opgetrokken lijkt het raadzaam om Griekenland te blijven mijden.