Volgens professor Stefan Duchateau bevatte de koersevolutie van de Europese index ook de zware onderprestaties van de Zuiderse eurostaten- een groep waartoe België niet behoort.

Erger nog: sinds 2007 is er wel opnieuw sprake van een underperformance van de BEL 20 in vergelijking met de MSCI ( gecumuleerd zelfs in de orde van grootte van 20% ), zelfs indien wordt rekening gehouden met dividenden.

Het geleidelijk wegwerken van deze achterstand vormt waarschijnlijk de belangrijkste oorzaak voor het recent relatief sterker opveren van de Belgische beurs. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Volgens professor Stefan Duchateau bevatte de koersevolutie van de Europese index ook de zware onderprestaties van de Zuiderse eurostaten- een groep waartoe België niet behoort. Erger nog: sinds 2007 is er wel opnieuw sprake van een underperformance van de BEL 20 in vergelijking met de MSCI ( gecumuleerd zelfs in de orde van grootte van 20% ), zelfs indien wordt rekening gehouden met dividenden. Het geleidelijk wegwerken van deze achterstand vormt waarschijnlijk de belangrijkste oorzaak voor het recent relatief sterker opveren van de Belgische beurs. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.