Goldman Sachs verlaagde de groeiprognoses voor de Chinese economie, er wordt nu nog gerekend op een groei met 7,40% in plaats van met 7,80%. Op de achtergrond speelt uiteraard de affaire Griekenland nog altijd een rol.

David Lipton, deputy managing director van het IMF, verklaarde vorige vrijdag dat het nog te vroeg is om al te stellen dat Griekenland geen steun meer zal ontvangen van de troika. Er wordt nog altijd onderhandeld en Lipton sluit het bereiken van een overeenkomst niet uit.

Het is de bedoeling om een overeenkomst te bereiken voor het einde van een juli en daarna zou de financiering van het land weer voor een jaar zijn veilig gesteld. Wolfango Piccoli, managing director bij Teneo Intelligence, wijst bovendien op de instabiele politieke situatie in het land.

Goldman Sachs verlaagde de groeiprognoses voor de Chinese economie, er wordt nu nog gerekend op een groei met 7,40% in plaats van met 7,80%. Op de achtergrond speelt uiteraard de affaire Griekenland nog altijd een rol. David Lipton, deputy managing director van het IMF, verklaarde vorige vrijdag dat het nog te vroeg is om al te stellen dat Griekenland geen steun meer zal ontvangen van de troika. Er wordt nog altijd onderhandeld en Lipton sluit het bereiken van een overeenkomst niet uit. Het is de bedoeling om een overeenkomst te bereiken voor het einde van een juli en daarna zou de financiering van het land weer voor een jaar zijn veilig gesteld. Wolfango Piccoli, managing director bij Teneo Intelligence, wijst bovendien op de instabiele politieke situatie in het land.