Uiteindelijk zorgt de weg die de ECB is ingeslagen voor lagere risicopremies en kan dus positieve gevolgen hebben voor aandelen.

Dus heeft Goldman Sachs de verwachtingen voor Europese aandelen (STOXX) voor zowel een termijn van 3, 6 als 12 maanden juist naar boven bijgesteld. De weg naar boven zal overigens niet zonder (politieke) obstakels zijn.

De Europese beurzen zijn vandaag inderdaad goedgestemd, waarbij de winsten in de loop van de sessie verder en verder zijn opgelopen. Inmiddels is de winst voor de BEL 20 opgelopen tot bijna 3%.

KBC is de sterkste stijger binnen de index, op de valutamarkten zet de euro zijn opmars verder.

Verlies van 1,20 miljard euro voor Dexia

Vanmorgen maakte Dexia de resultaten over het eerste halfjaar van 2012 bekend, terwijl tevens een stand van zaken in het ontmantelingsproces van de groep. Dit waren de hoogtepunten.

• Grote vooruitgang in de uitvoering van het ordentelijk ontmantelingsplan

van Dexia dat ter goedkeuring is voorgelegd aan de Europese Commissie

• Nettoverlies van 1,2 miljard EUR in het 1e semester van 2012 als gevolg van de impact van de verkopen en de stijging van de financieringskosten van de groep

• Verandering van bestuur

Uiteindelijk zorgt de weg die de ECB is ingeslagen voor lagere risicopremies en kan dus positieve gevolgen hebben voor aandelen. Dus heeft Goldman Sachs de verwachtingen voor Europese aandelen (STOXX) voor zowel een termijn van 3, 6 als 12 maanden juist naar boven bijgesteld. De weg naar boven zal overigens niet zonder (politieke) obstakels zijn. De Europese beurzen zijn vandaag inderdaad goedgestemd, waarbij de winsten in de loop van de sessie verder en verder zijn opgelopen. Inmiddels is de winst voor de BEL 20 opgelopen tot bijna 3%. KBC is de sterkste stijger binnen de index, op de valutamarkten zet de euro zijn opmars verder.Verlies van 1,20 miljard euro voor Dexia Vanmorgen maakte Dexia de resultaten over het eerste halfjaar van 2012 bekend, terwijl tevens een stand van zaken in het ontmantelingsproces van de groep. Dit waren de hoogtepunten. • Grote vooruitgang in de uitvoering van het ordentelijk ontmantelingsplan van Dexia dat ter goedkeuring is voorgelegd aan de Europese Commissie • Nettoverlies van 1,2 miljard EUR in het 1e semester van 2012 als gevolg van de impact van de verkopen en de stijging van de financieringskosten van de groep • Verandering van bestuur