Aanleiding is de vaststelling dat de Libische crisis de reservecapaciteit van de OPEC, het kartel van olie-exporterende landen, heeft toen dalen. Die reservecapaciteit zou nu minder dan 2 miljoen vaten per dag bedragen.

Als gevolg van het aanhoudend geweld in Libië is de olieproductie in dat land met 1 miljoen vaten per dag teruggevallen. Het International Energy Agency berekende dat het land nog 590 miljoen vaten per dag bovenpompt.

In januari waren dat nog 1,59 miljoen vaten op dagbasis. Volgens technische analisten is de olieprijs momenteel oververkocht, zodat een opwaartse beweging mogelijk is.

Aanleiding is de vaststelling dat de Libische crisis de reservecapaciteit van de OPEC, het kartel van olie-exporterende landen, heeft toen dalen. Die reservecapaciteit zou nu minder dan 2 miljoen vaten per dag bedragen. Als gevolg van het aanhoudend geweld in Libië is de olieproductie in dat land met 1 miljoen vaten per dag teruggevallen. Het International Energy Agency berekende dat het land nog 590 miljoen vaten per dag bovenpompt. In januari waren dat nog 1,59 miljoen vaten op dagbasis. Volgens technische analisten is de olieprijs momenteel oververkocht, zodat een opwaartse beweging mogelijk is.