Dat advies blijft nog steeds gehandhaafd, maar inmiddels hebben de analisten van de zakenbank wel het koersdoel voor het goud naar boven aangepast. Dat koersdoel bedraagt nu 1200 dollar, waar dat voordien 1066 dollar was. Die boodschap is eigenlijk onbegrijpelijk.

Vanaf de huidige koersniveaus zou de goudprijs dus kunnen dalen, maar het baissepotentieel lijkt relatief gezien toch beperkt te zijn. Toch luidt het advies dat de posities in het goud beter afgebouwd kunnen worden. Alleen over ijzererts is GS nog negatiever dan voor goud.

Dat advies blijft nog steeds gehandhaafd, maar inmiddels hebben de analisten van de zakenbank wel het koersdoel voor het goud naar boven aangepast. Dat koersdoel bedraagt nu 1200 dollar, waar dat voordien 1066 dollar was. Die boodschap is eigenlijk onbegrijpelijk. Vanaf de huidige koersniveaus zou de goudprijs dus kunnen dalen, maar het baissepotentieel lijkt relatief gezien toch beperkt te zijn. Toch luidt het advies dat de posities in het goud beter afgebouwd kunnen worden. Alleen over ijzererts is GS nog negatiever dan voor goud.