De Amerikaanse zakenbank adviseert zijn klanten om short te gaan op de Australische dollar. Meer bepaald zou de Australische dollar tegenover de Noorse kroon geshort moeten worden. Volgens Goldman Sachs zou het potentieel van deze transactie aanzienlijk kunnen zijn.

Er is echter één grote maar. De Australische dollar heeft tot dusver de wetten van de zwaartekracht getrotseerd, ondanks het feit dat de economie van het land een dipje doormaakt.

De interesse van buitenlandse beleggers voor de munt is zo groot dat de koers maar niet wil verzwakken. Zelfs een verlaging van de basisrente eerder deze week heeft daar niets aan kunnen veranderen.

De Amerikaanse zakenbank adviseert zijn klanten om short te gaan op de Australische dollar. Meer bepaald zou de Australische dollar tegenover de Noorse kroon geshort moeten worden. Volgens Goldman Sachs zou het potentieel van deze transactie aanzienlijk kunnen zijn. Er is echter één grote maar. De Australische dollar heeft tot dusver de wetten van de zwaartekracht getrotseerd, ondanks het feit dat de economie van het land een dipje doormaakt. De interesse van buitenlandse beleggers voor de munt is zo groot dat de koers maar niet wil verzwakken. Zelfs een verlaging van de basisrente eerder deze week heeft daar niets aan kunnen veranderen.