Goldman Sachs: "De situatie op de oliemarkt kan later dit jaar opnieuw verstrakken, om kritische niveaus te bereiken bij het begin van volgend jaar. We houden in alle geval rekening met opnieuw kritieke voorraadniveaus, zeker wanneer de Libische olie wegblijft van de markt."

Goldman Sachs voorspelde enkele weken geleden een correctie op de oliemarkt, maar tapt nu uit een ander vaatje: "De correctie kan nog een tijdje aanslepen, maar de ondertoon op de oliemarkt blijft stevig. We verwachten dan ook dat het slechts een kwestie van tijd gaat worden alvorens de olieprijs nieuwe pieken laat optekenen. Waarschijnlijk zal het begin volgend jaar al zo ver zijn, hoewel een snellere stijgingsfase niet a priori valt uit te sluiten."

Goldman Sachs: "De situatie op de oliemarkt kan later dit jaar opnieuw verstrakken, om kritische niveaus te bereiken bij het begin van volgend jaar. We houden in alle geval rekening met opnieuw kritieke voorraadniveaus, zeker wanneer de Libische olie wegblijft van de markt." Goldman Sachs voorspelde enkele weken geleden een correctie op de oliemarkt, maar tapt nu uit een ander vaatje: "De correctie kan nog een tijdje aanslepen, maar de ondertoon op de oliemarkt blijft stevig. We verwachten dan ook dat het slechts een kwestie van tijd gaat worden alvorens de olieprijs nieuwe pieken laat optekenen. Waarschijnlijk zal het begin volgend jaar al zo ver zijn, hoewel een snellere stijgingsfase niet a priori valt uit te sluiten."