Ed McKelvey, hoofd van het analistenteam van Goldman Sachs, wijst er op dat de signalen die in de richting van een recessie wijzen steeds sterker worden. Daardoor is de perceptie van een recessie ook bij de man in de straat toegenomen.

Een aantal factoren staan nog steeds een recessie in de weg, maar die factoren zijn in de afgelopen weken stuk voor stuk verzwakt. Algemeen wordt nog aangenomen dat de Amerikaanse economie dit jaar met 3% gaat groeien, na een krimp met 2,60% vorig jaar.

Volgens McKelvey is de kans groot dat de BBP-verwachtingen in de komende weken en maanden naar beneden gaan aangepast worden, waardoor het recessie-scenario steeds dichterbij zou komen.

Ed McKelvey, hoofd van het analistenteam van Goldman Sachs, wijst er op dat de signalen die in de richting van een recessie wijzen steeds sterker worden. Daardoor is de perceptie van een recessie ook bij de man in de straat toegenomen. Een aantal factoren staan nog steeds een recessie in de weg, maar die factoren zijn in de afgelopen weken stuk voor stuk verzwakt. Algemeen wordt nog aangenomen dat de Amerikaanse economie dit jaar met 3% gaat groeien, na een krimp met 2,60% vorig jaar. Volgens McKelvey is de kans groot dat de BBP-verwachtingen in de komende weken en maanden naar beneden gaan aangepast worden, waardoor het recessie-scenario steeds dichterbij zou komen.