Goldman Sachs: "De risicopremie is grotendeels verdwenen uit de olieprijs, waardoor de kansen op een verdere prijsdaling duidelijk zijn verkleind. De weken voordien was de prijs ver vooruitgelopen op de fundamentals, waardoor de oliemarkten kwetsbaar was geworden voor een correctie."

Aan de oorzaak van de prijsdaling lag de publicatie van enkele tegenvallende macro-economische indicatoren. Goldman Sachs: "Daarnaast waren ook de olievoorraden in de Verenigde Staten opnieuw gestegen. Het nieuws zit nu echter al in de olieprijs verrekend, zodat we vanaf de huidige niveaus niet veel neerwaarts potentieel meer zien. Vooral de evolutie in de komende dagen zal belangrijk zijn voor de toekomstige prijs van een vat ruwe olie."

Goldman Sachs: "De risicopremie is grotendeels verdwenen uit de olieprijs, waardoor de kansen op een verdere prijsdaling duidelijk zijn verkleind. De weken voordien was de prijs ver vooruitgelopen op de fundamentals, waardoor de oliemarkten kwetsbaar was geworden voor een correctie." Aan de oorzaak van de prijsdaling lag de publicatie van enkele tegenvallende macro-economische indicatoren. Goldman Sachs: "Daarnaast waren ook de olievoorraden in de Verenigde Staten opnieuw gestegen. Het nieuws zit nu echter al in de olieprijs verrekend, zodat we vanaf de huidige niveaus niet veel neerwaarts potentieel meer zien. Vooral de evolutie in de komende dagen zal belangrijk zijn voor de toekomstige prijs van een vat ruwe olie."