Analisten Damien Courvalin en Jeffrey Currie hebben nog een koersdoel van 1450 dollar voor één troy ounce voor het lopende jaar. In 2014 kan de goudprijs terugvallen tot 1270 dollar. Het is al de tweede keer dit jaar dat beide analisten hun koersdoel voor het goud verlagen.

De verlaging van het koersdoel werd onder andere ingegeven door het feit dat Cyprus 10 ton goud verkoopt voor een bedrag van ongeveer 400 miljoen dollar. De spot goudprijs is op jaarbasis met 6% gedaald, terwijl de MSCI Gold Index ruim 20% lager noteert.

Analisten Damien Courvalin en Jeffrey Currie hebben nog een koersdoel van 1450 dollar voor één troy ounce voor het lopende jaar. In 2014 kan de goudprijs terugvallen tot 1270 dollar. Het is al de tweede keer dit jaar dat beide analisten hun koersdoel voor het goud verlagen. De verlaging van het koersdoel werd onder andere ingegeven door het feit dat Cyprus 10 ton goud verkoopt voor een bedrag van ongeveer 400 miljoen dollar. De spot goudprijs is op jaarbasis met 6% gedaald, terwijl de MSCI Gold Index ruim 20% lager noteert.