- In Europa zal de recessie overheden dwingen concretere stappen te nemen om de onrust rond de euro te bedwingen. Meningsverschillen tussen Europese regeringsleiders blijven een risico vormen, maar daar heeft de rest van de wereld minder last van dan ooit gevreesd: de effecten van de Europese recessie op de wereldeconomie vallen mee.

- De VS doen het beter dan verwacht (geschatte groei Q4 2011: 3,3%; werkloosheid op laagste niveau sinds 2008) en zullen niet in recessie raken.

- In China zwakt de groei wat af maar blijft op een "gezond niveau".

- In Europa zal de recessie overheden dwingen concretere stappen te nemen om de onrust rond de euro te bedwingen. Meningsverschillen tussen Europese regeringsleiders blijven een risico vormen, maar daar heeft de rest van de wereld minder last van dan ooit gevreesd: de effecten van de Europese recessie op de wereldeconomie vallen mee. - De VS doen het beter dan verwacht (geschatte groei Q4 2011: 3,3%; werkloosheid op laagste niveau sinds 2008) en zullen niet in recessie raken. - In China zwakt de groei wat af maar blijft op een "gezond niveau".