FED-president Janet Yellen stelde een renteverhoging tegen de lente van volgend jaar in het vooruitzicht en dat is eigenlijk veel sneller dan algemeen was verwacht. Het verder terugschroeven van de inkoop van eigen obligaties werd conform de prognoses verder teruggeschroefd.

Per maand wordt nu nog voor een bedrag van 55 miljard dollar aan staatsobligaties ingekocht. De uitspraken over de renteverhoging hebben de dollarkoers een duwtje in de rug gegeven en de obligatiemarkt naar beneden geduwd. Goldman Sachs lijkt gelijk te krijgen wat goudprijs betreft, want die zakt steeds verder terug.

FED-president Janet Yellen stelde een renteverhoging tegen de lente van volgend jaar in het vooruitzicht en dat is eigenlijk veel sneller dan algemeen was verwacht. Het verder terugschroeven van de inkoop van eigen obligaties werd conform de prognoses verder teruggeschroefd. Per maand wordt nu nog voor een bedrag van 55 miljard dollar aan staatsobligaties ingekocht. De uitspraken over de renteverhoging hebben de dollarkoers een duwtje in de rug gegeven en de obligatiemarkt naar beneden geduwd. Goldman Sachs lijkt gelijk te krijgen wat goudprijs betreft, want die zakt steeds verder terug.