De Fed inspecteerde 18 banken tijdens de zogeheten Comprehensive Capital Analysis and Review (CCAR). Van de 18 banken werden er 14 goedgekeurd, 2 werden afgekeurd en 2 banken, namelijk Goldman Sachs en JP Morgan, werden voorwaardelijk goedgekeurd.

Goldman Sachs en JP Morgan werden altijd gezien als banken met het beste risicomanagement in de sector. De analisten van ABN Amro zien in de voorwaardelijke goedkeuring van Goldman dan ook een lichte waarschuwing en geen reden tot alarm.

Het is niet bekend gemaakt waarom de bank precies een nieuw plan moet indienen, maar ze veronderstellen dat het kapitaal dat Goldman wilde teruggeven aan aandeelhouders te hoog was, of het model dat achter die teruggave zat niet zo conservatief was als de Federal Reserve zou willen.

ABN Amro verwacht geen noemenswaardige aanpassing te hoeven doen in de schatting van de reële waarde van Goldman Sachs.

De Fed inspecteerde 18 banken tijdens de zogeheten Comprehensive Capital Analysis and Review (CCAR). Van de 18 banken werden er 14 goedgekeurd, 2 werden afgekeurd en 2 banken, namelijk Goldman Sachs en JP Morgan, werden voorwaardelijk goedgekeurd. Goldman Sachs en JP Morgan werden altijd gezien als banken met het beste risicomanagement in de sector. De analisten van ABN Amro zien in de voorwaardelijke goedkeuring van Goldman dan ook een lichte waarschuwing en geen reden tot alarm. Het is niet bekend gemaakt waarom de bank precies een nieuw plan moet indienen, maar ze veronderstellen dat het kapitaal dat Goldman wilde teruggeven aan aandeelhouders te hoog was, of het model dat achter die teruggave zat niet zo conservatief was als de Federal Reserve zou willen. ABN Amro verwacht geen noemenswaardige aanpassing te hoeven doen in de schatting van de reële waarde van Goldman Sachs.