Voor de komende twaalf maanden wordt gerekend op een gemiddelde prijsdaling met 13%. Die prijsdalingen zouden het gevolg moeten zijn van meevallende oogsten in verschillende delen van de wereld, op de eerste plaats in de Verenigde Staten en in Zuid-Amerika.

In hun "Commodity Watch" spraken de analisten van Goldman Sachs de verwachting uit dat de voorraden geleidelijk aan zullen stijgen, waardoor er veel meer landbouwgrondstoffen op de markt zullen komen. Een groter aanbod kan de prijzen alleen maar onder druk zetten.

Voor de komende twaalf maanden wordt gerekend op een gemiddelde prijsdaling met 13%. Die prijsdalingen zouden het gevolg moeten zijn van meevallende oogsten in verschillende delen van de wereld, op de eerste plaats in de Verenigde Staten en in Zuid-Amerika. In hun "Commodity Watch" spraken de analisten van Goldman Sachs de verwachting uit dat de voorraden geleidelijk aan zullen stijgen, waardoor er veel meer landbouwgrondstoffen op de markt zullen komen. Een groter aanbod kan de prijzen alleen maar onder druk zetten.