Goldman Sachs investeert 40 miljard dollar in groene energie de komende 10 jaar

Goldman Sachs Group Inc is van plan om 40 miljard dollar in groene energie te steken gedurende de komende 10 jaar. De wereld staat aan de vooravond van een enorme expansie en commercialisering van allerlei vormen van schone technologie, stelt de bank, die zullen helpen het milieu te verbeteren.

Clean tech is een industrie die in de nabije toekomst een enorme groei zal laten zien. Het plan is een uitbreiding van al bestaande investeringen in deze sector.

Technologieën die in aanmerking komen zijn energiewinning uit zon, wind, water, aardwarmte, en biomassa. Daarnaast ook bedrijven die zich onder meer bezighouden met de ontwikkeling van energiebesparing, energieopslag, elektrische voertuigen en andere groene transportvormen.

Vraag naar schone energie zal fors toenemen

Goldman Sachs wil ondernemingen in deze sector ondersteunen met verschillende vormen van financiering en directe investeringen. Zowel kapitaal van klanten als ook eigen fondsen zullen in deze belangrijke sector worden geïnvesteerd.

Goldman Sachs verwacht dat de vraag naar schone energie sterk zal toenemen – volgens sommige voorspellingen zullen investeringen in deze sector de komende tien jaar verdubbelen naar $ 395 miljard jaarlijks in 2020.

Goldman Sachs heeft sinds 2005 al fors geïnvesteerd in deze sector. Tot en met eind vorig jaar heeft de bank financieringen geregeld ter waarde van $ 24 miljard en bijna $ 4 miljard geïnvesteerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content