Jeffrey Currie, Goldman Sachs's head of commodity research, is van mening dat er fundamenteel op de markt niets veranderd is. Het valt nog af te wachten of de crisis in de Oekraïne daadwerkelijk zal escaleren, mogelijk zal alles koelen zonder blazen. In dat geval lijkt het hausse-potentieel voor het goud relatief beperkt.

Goldman Sachs herhaalt dat ook dat de goudprijs terug kan naar 1050 dollar zodra de rust in de Oekraïne is teruggekeerd. Overigens valt op dat zelfs tijdens de oplopende spanningen de opleving in de goudprijs eerder met horten en stoten verliep, wat niet bepaald als een bemoedigend signaal werd ervaren.

Jeffrey Currie, Goldman Sachs's head of commodity research, is van mening dat er fundamenteel op de markt niets veranderd is. Het valt nog af te wachten of de crisis in de Oekraïne daadwerkelijk zal escaleren, mogelijk zal alles koelen zonder blazen. In dat geval lijkt het hausse-potentieel voor het goud relatief beperkt. Goldman Sachs herhaalt dat ook dat de goudprijs terug kan naar 1050 dollar zodra de rust in de Oekraïne is teruggekeerd. Overigens valt op dat zelfs tijdens de oplopende spanningen de opleving in de goudprijs eerder met horten en stoten verliep, wat niet bepaald als een bemoedigend signaal werd ervaren.