Het is bijvoorbeeld niet helemaal duidelijk waar het verkoopadvies van Goldman Sachs op was gebaseerd. De klanten kregen echter duidelijk het advies om short te gaan en wie dat advies heeft opgevolgd kon een aardige winst opstrijken. Inmiddels is Goldman Sachs van mening dat het welletjes is geweest.

De zakenbank heeft de short posities in goud gesloten zodra de goudprijs weer boven het niveau van 1400 dollar per ton uitsteeg.

Goldman Sachs verwacht echter een verdere daling van de goudprijs later dit jaar en zal dus mogelijk nieuwe shortposities aanbevelen.

Het is bijvoorbeeld niet helemaal duidelijk waar het verkoopadvies van Goldman Sachs op was gebaseerd. De klanten kregen echter duidelijk het advies om short te gaan en wie dat advies heeft opgevolgd kon een aardige winst opstrijken. Inmiddels is Goldman Sachs van mening dat het welletjes is geweest. De zakenbank heeft de short posities in goud gesloten zodra de goudprijs weer boven het niveau van 1400 dollar per ton uitsteeg. Goldman Sachs verwacht echter een verdere daling van de goudprijs later dit jaar en zal dus mogelijk nieuwe shortposities aanbevelen.