Toch kan op basis van een aantal factoren een min of meer betrouwbare prognose met betrekking tot de evolutie van de commoditiesmarkt worden gegeven.

Goldman Sachs: "Commodity prijzen zullen gemiddeld stijgen de komende twaalf maanden, verwacht Goldman Sachs, maar er zijn onzekere factoren. Zowel vraag als aanbod is momenteel moeilijk in te schatten door onzekerheid over bijvoorbeeld de ontwikkelingen rond Iran en Nigeria. Positief is dat de kans grootschalige, wereldwijde financiële crisis nu kleiner lijkt dan in de tweede helft van vorig jaar werd gedacht."

Toch kan op basis van een aantal factoren een min of meer betrouwbare prognose met betrekking tot de evolutie van de commoditiesmarkt worden gegeven. Goldman Sachs: "Commodity prijzen zullen gemiddeld stijgen de komende twaalf maanden, verwacht Goldman Sachs, maar er zijn onzekere factoren. Zowel vraag als aanbod is momenteel moeilijk in te schatten door onzekerheid over bijvoorbeeld de ontwikkelingen rond Iran en Nigeria. Positief is dat de kans grootschalige, wereldwijde financiële crisis nu kleiner lijkt dan in de tweede helft van vorig jaar werd gedacht."