Goldman Sachs gelooft niet in het herstel van de Chinese beurs, die een aantal wilde koersbewegingen achter de rug heeft. Volgens de analisten van de bank ontbreken momenteel alle katalysatoren die de benchmark Shanghai Composite index naar hogere regionen kan voeren.

Met name de interbancaire rente blijft hoog, hoewel de spanningen op de rentemarkten iets zijn afgenomen. De rente bedraagt nog 7,20%, waar het gemiddelde over het afgelopen jaar maar 3% bedraagt. De Shanghai Composite index bevindt zich momenteel op het laagste niveau sinds 2009.

Goldman Sachs gelooft niet in het herstel van de Chinese beurs, die een aantal wilde koersbewegingen achter de rug heeft. Volgens de analisten van de bank ontbreken momenteel alle katalysatoren die de benchmark Shanghai Composite index naar hogere regionen kan voeren. Met name de interbancaire rente blijft hoog, hoewel de spanningen op de rentemarkten iets zijn afgenomen. De rente bedraagt nog 7,20%, waar het gemiddelde over het afgelopen jaar maar 3% bedraagt. De Shanghai Composite index bevindt zich momenteel op het laagste niveau sinds 2009.