De snelle goedkeuring is een stimulans voor J&J. Tapentadol behoort tot een nieuwe generatie pijnbestrijders. Zij hebben veel voordelen in vergelijking met bestaande medicijnen.

Zij hebben bijvoorbeeld minder bijwerkingen, zijn minder verslavend en werken sneller. Tapentadol zal naar verwachting USD 700 miljoen per jaar bijdragen aan de omzet. Ter vergelijking, de omzet van het pharma-bedrijf van J&J is USD 25 miljard. Pharma is de grootste divisie van J&J.

De tweede uitgave van Tapentadol wordt medio 2010 verwacht. Behalve dit product heeft J&J een interessante pijplijn met andere veelbelovende medicijnen.

Het aandeel is volgens ABN Amro aantrekkelijk gewaardeerd met een koers-winstverhouding (ten opzichte van de verwachte winst) voor 2009 van 12. J&J heeft een koersdoel van USD 80 en staat genoteerd op de Aanbevolen-lijst van de bank.

De snelle goedkeuring is een stimulans voor J&J. Tapentadol behoort tot een nieuwe generatie pijnbestrijders. Zij hebben veel voordelen in vergelijking met bestaande medicijnen. Zij hebben bijvoorbeeld minder bijwerkingen, zijn minder verslavend en werken sneller. Tapentadol zal naar verwachting USD 700 miljoen per jaar bijdragen aan de omzet. Ter vergelijking, de omzet van het pharma-bedrijf van J&J is USD 25 miljard. Pharma is de grootste divisie van J&J. De tweede uitgave van Tapentadol wordt medio 2010 verwacht. Behalve dit product heeft J&J een interessante pijplijn met andere veelbelovende medicijnen. Het aandeel is volgens ABN Amro aantrekkelijk gewaardeerd met een koers-winstverhouding (ten opzichte van de verwachte winst) voor 2009 van 12. J&J heeft een koersdoel van USD 80 en staat genoteerd op de Aanbevolen-lijst van de bank.