De maatregel zal volgens Jan Hatzius, chief U.S. economist van Goldman Sachs, de binnenlandse groei in de Verenigde Staten aanzwengelen en het risico op deflatie doen afnemen.

Volgens Hatzius is de kritiek op de maatregelen van de Amerikaanse centrale bank volledig misplaatst. De risico's op een economische inzinking zijn nu duidelijk afgenomen, terwijl het inflatiegevaar voor jaren naar de achtergrond is verdwenen.

Maar de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble twijfelt er aan of de FED de groei zal kunnen aanzwengelen. Hij maakt zich zorgen, hoewel van 'schadenfreude' geen sprake is.

De maatregel zal volgens Jan Hatzius, chief U.S. economist van Goldman Sachs, de binnenlandse groei in de Verenigde Staten aanzwengelen en het risico op deflatie doen afnemen. Volgens Hatzius is de kritiek op de maatregelen van de Amerikaanse centrale bank volledig misplaatst. De risico's op een economische inzinking zijn nu duidelijk afgenomen, terwijl het inflatiegevaar voor jaren naar de achtergrond is verdwenen. Maar de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schaüble twijfelt er aan of de FED de groei zal kunnen aanzwengelen. Hij maakt zich zorgen, hoewel van 'schadenfreude' geen sprake is.