Nu de EU-landen hebben besloten hun overheidstekorten te beperken analyseerde zakenbank Goldman Sachs de uitgaven, die in de EU aanmerkelijk hoger liggen dan in die andere twee grote industrielanden: de VS en Japan.

Goldman Sachs: "Voor economische groei is niet zozeer de hoogte van de overheidsuitgaven relevant, alswel de efficiëntie van de instituties. Probleemland Griekenland heeft bijvoorbeeld een kleine publieke sector, naar Europese maatstaven, maar ook een bijzonder inefficiënte. Op de lange termijn staan EU-landen voor hervormingen die veel verder gaan dan beperking van de tekorten op korte termijn, en die per land zeer verschillend zijn."

Nu de EU-landen hebben besloten hun overheidstekorten te beperken analyseerde zakenbank Goldman Sachs de uitgaven, die in de EU aanmerkelijk hoger liggen dan in die andere twee grote industrielanden: de VS en Japan. Goldman Sachs: "Voor economische groei is niet zozeer de hoogte van de overheidsuitgaven relevant, alswel de efficiëntie van de instituties. Probleemland Griekenland heeft bijvoorbeeld een kleine publieke sector, naar Europese maatstaven, maar ook een bijzonder inefficiënte. Op de lange termijn staan EU-landen voor hervormingen die veel verder gaan dan beperking van de tekorten op korte termijn, en die per land zeer verschillend zijn."