Zowel Goldman Sachs als JP Morgan Chase zien de wereldeconomie dit jaar met 4 tot 5% groeien. Goldman Sachs gaat uit van een groei met 4,40%, JP Morgan Chase rekent op 4,8%.

David Hensley, director global economic coordination bij JPMorgan Chase in New York en voormalig medewerker bij de Federal Reserve Bank of New York, stelt vast dat de wereldeconomie opvallend goed bestand is tegen schokken.

Nariman Behravesh, chief economist bij de Amerikaanse research group HIS, is het met Hensley eens. Hij verwacht eveneens dat de gevolgen van de recente gebeurtenissen op de wereldeconomie voorlopig beperkt blijven.

Zowel Goldman Sachs als JP Morgan Chase zien de wereldeconomie dit jaar met 4 tot 5% groeien. Goldman Sachs gaat uit van een groei met 4,40%, JP Morgan Chase rekent op 4,8%. David Hensley, director global economic coordination bij JPMorgan Chase in New York en voormalig medewerker bij de Federal Reserve Bank of New York, stelt vast dat de wereldeconomie opvallend goed bestand is tegen schokken. Nariman Behravesh, chief economist bij de Amerikaanse research group HIS, is het met Hensley eens. Hij verwacht eveneens dat de gevolgen van de recente gebeurtenissen op de wereldeconomie voorlopig beperkt blijven.