Goldman Sachs Group is van mening dat China gaat streven naar een groei van betere kwaliteit, wat inhoudt dat de lonen kunnen stijgen. De binnenlandse consumptie zou op die manier vanzelf toenemen.

Zodoende wordt het land minder afhankelijk van de export, waardoor de spanningen op de valutamarkten bekeken over een langere periode kunnen afnemen.

Over de afgelopen 30 jaar is de Chinese economie met een factor 90 gestegen, wat op een heuse explosie neerkomt. Het is niet makkelijk om zo'n snelle evolutie in goede banen te leiden.

Helen Qiao, analiste bij Goldman Sachs Group, is van mening dat China ook bijkomende maatregelen gaat treffen om het sparen te ontmoedigen. Op die manier zou de Chinese economie meer evenwichtig opgebouwd worden.

Goldman Sachs Group is van mening dat China gaat streven naar een groei van betere kwaliteit, wat inhoudt dat de lonen kunnen stijgen. De binnenlandse consumptie zou op die manier vanzelf toenemen. Zodoende wordt het land minder afhankelijk van de export, waardoor de spanningen op de valutamarkten bekeken over een langere periode kunnen afnemen. Over de afgelopen 30 jaar is de Chinese economie met een factor 90 gestegen, wat op een heuse explosie neerkomt. Het is niet makkelijk om zo'n snelle evolutie in goede banen te leiden. Helen Qiao, analiste bij Goldman Sachs Group, is van mening dat China ook bijkomende maatregelen gaat treffen om het sparen te ontmoedigen. Op die manier zou de Chinese economie meer evenwichtig opgebouwd worden.