Vooral donderdag en vrijdag wordt het spitsroeden lopen, met onder andere de resultaten van Bekaert, Belgacom, Colruyt, Telenet, Solvay enzovoort. Vandaag krijgen we al opwarmertjes in de vorm van de cijfers van BinckBank, Philips en STMicroelectronics.

.

Op Wall Street wordt de piek van het resultatenseizoen bereikt, met deze week onder andere cijfers van Ford, Colgate-Palmolive, Amazon.com enzovoort. Vandaag komen al tientallen bedrijven rapporteren, met McDonald's en Texas Instruments als uitschieters.

Trends kunnen veelzeggend zijn

Om aan de honger naar directe informatie te voldoen wordt veel tijd besteed aan het maken van voorspellingen en analyses van veranderingen op korte termijn in economische data.

Trends die economische data laten zien over een periode van vijf tot zeven jaar leveren echter verfrissende perspectieven op over de economie, die vaak worden verstoord door de alledaagse ruis.

Met name trends in de consumentenprijsindex, de US Dollar Index en het reële bbp onthullen volgens PIMCO belangrijke inzichten over economie, markten en beleid.

Grondstoffenprijzen kunnen blijven stijgen

De prijzen van grondstoffen zullen blijven stijgen, verwacht zakenbank Goldman Sachs, dat derhalve de 'overweight' aanbeveling handhaaft voor de korte en lange termijn.

De specifieke omstandigheden van verschillende grondstoffenmarkten compenseren de zwakke economische groeicijfers van belangrijke markten.

Vooral donderdag en vrijdag wordt het spitsroeden lopen, met onder andere de resultaten van Bekaert, Belgacom, Colruyt, Telenet, Solvay enzovoort. Vandaag krijgen we al opwarmertjes in de vorm van de cijfers van BinckBank, Philips en STMicroelectronics. . Op Wall Street wordt de piek van het resultatenseizoen bereikt, met deze week onder andere cijfers van Ford, Colgate-Palmolive, Amazon.com enzovoort. Vandaag komen al tientallen bedrijven rapporteren, met McDonald's en Texas Instruments als uitschieters. Trends kunnen veelzeggend zijn Om aan de honger naar directe informatie te voldoen wordt veel tijd besteed aan het maken van voorspellingen en analyses van veranderingen op korte termijn in economische data. Trends die economische data laten zien over een periode van vijf tot zeven jaar leveren echter verfrissende perspectieven op over de economie, die vaak worden verstoord door de alledaagse ruis. Met name trends in de consumentenprijsindex, de US Dollar Index en het reële bbp onthullen volgens PIMCO belangrijke inzichten over economie, markten en beleid.Grondstoffenprijzen kunnen blijven stijgen De prijzen van grondstoffen zullen blijven stijgen, verwacht zakenbank Goldman Sachs, dat derhalve de 'overweight' aanbeveling handhaaft voor de korte en lange termijn. De specifieke omstandigheden van verschillende grondstoffenmarkten compenseren de zwakke economische groeicijfers van belangrijke markten.