Het is nu wachten op een indicatie wanneer de centrale bank wel degelijk werk zal maken van het terugschroeven van de steunmaatregelen. Algemeen wordt aangenomen dat dit niet zal gebeuren voor de volgende FOMC-meeting in december, maar een verrassende interventie valt natuurlijk niet uit te sluiten.

Voor een troy ounce goud moet momenteel ongeveer 1365 dollar worden betaald of bijna 65 dollar of 5% meer dan de prijs die werd betaald voor de FED-verklaring. Goldman Sachs vreest dat het hausse-potentieel voor het goud beperkt zal blijven, na een korte opwaartse beweging kan de neerwaartse trend worden hervat.

Het is nu wachten op een indicatie wanneer de centrale bank wel degelijk werk zal maken van het terugschroeven van de steunmaatregelen. Algemeen wordt aangenomen dat dit niet zal gebeuren voor de volgende FOMC-meeting in december, maar een verrassende interventie valt natuurlijk niet uit te sluiten. Voor een troy ounce goud moet momenteel ongeveer 1365 dollar worden betaald of bijna 65 dollar of 5% meer dan de prijs die werd betaald voor de FED-verklaring. Goldman Sachs vreest dat het hausse-potentieel voor het goud beperkt zal blijven, na een korte opwaartse beweging kan de neerwaartse trend worden hervat.