Is het (Europees) schuldenprobleembaar en, zo ja, hoe moet het worden aangepakt. De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker.

Goldman Sachs: "De overheidsschulden van de belangrijkste economieën in de eurozone zijn financierbaar, maar als landen de nieuwe euroregels willen naleven zijn er wel belangrijke aanpassingen nodig. Voor Frankrijk, Italië en Spanje berekenden wij Sachs de noodzakelijke aanpassingen van het begrotingsbeleid als men op termijn een schuldratio van 60% bbp wil bereiken."

Is het (Europees) schuldenprobleembaar en, zo ja, hoe moet het worden aangepakt. De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. Goldman Sachs: "De overheidsschulden van de belangrijkste economieën in de eurozone zijn financierbaar, maar als landen de nieuwe euroregels willen naleven zijn er wel belangrijke aanpassingen nodig. Voor Frankrijk, Italië en Spanje berekenden wij Sachs de noodzakelijke aanpassingen van het begrotingsbeleid als men op termijn een schuldratio van 60% bbp wil bereiken."