Jan Hatzius, de hoofdeconoom van Goldman Sachs, voorziet in een gematigd slecht scenario een groei van de Amerikaanse economie met 1,50 tot 2% tot het midden van volgend jaar.

In dit scenario zou de werkloosheidsgraad lichtjes stijgen tot 10%. Maar er is ook nog een inktzwart scenario volgens Goldman Sachs, in hetwelk de VS-economie opnieuw in een recessie gaat vervallen.

Hatzius gaat er van uit dat de Amerikaanse centrale bank op haar meeting van 2 en 3 november nog eens 1000 miljard dollar in het systeem gaat pompen als gevolg van een verdere verruiming van de monetaire politiek.

Jan Hatzius, de hoofdeconoom van Goldman Sachs, voorziet in een gematigd slecht scenario een groei van de Amerikaanse economie met 1,50 tot 2% tot het midden van volgend jaar. In dit scenario zou de werkloosheidsgraad lichtjes stijgen tot 10%. Maar er is ook nog een inktzwart scenario volgens Goldman Sachs, in hetwelk de VS-economie opnieuw in een recessie gaat vervallen. Hatzius gaat er van uit dat de Amerikaanse centrale bank op haar meeting van 2 en 3 november nog eens 1000 miljard dollar in het systeem gaat pompen als gevolg van een verdere verruiming van de monetaire politiek.