Goldcorp, naar beurskapitalisatie de tweede goudmijn in de wereld, krijgt zo in de Argentijnse Andes toegang tot het Andean Cerro Negro goud project, dat als zeer beloftevol wordt beschouwd.

De deal moet nog worden goedgekeurd door de meerderheid van de aandeelhouders van Andean. Verwacht wordt dat de deal later dit jaar zal afgesloten worden.

Chuck Jeannes, Goldcorp's president en CEO, bevestigde dat er een premie van 34% wordt geboden boven de slotkoers van Andean Resources van afgelopen donderdag.

Goldcorp, naar beurskapitalisatie de tweede goudmijn in de wereld, krijgt zo in de Argentijnse Andes toegang tot het Andean Cerro Negro goud project, dat als zeer beloftevol wordt beschouwd. De deal moet nog worden goedgekeurd door de meerderheid van de aandeelhouders van Andean. Verwacht wordt dat de deal later dit jaar zal afgesloten worden. Chuck Jeannes, Goldcorp's president en CEO, bevestigde dat er een premie van 34% wordt geboden boven de slotkoers van Andean Resources van afgelopen donderdag.