Op de valutamarkten is de koers van de dollar opnieuw wat aangetrokken, zodat voor één euro nog 1,3296 dollar werd betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie viel terug maar herstelde tot 2,16%, een troy ounce goud werd op 1659,60 dollar weer wat duurder en een vat ruwe olie (US Crude) kostte uiteindelijk nog slechts iets meer dan 103 dollar.

Correctie in de olieprijs

De correctie in de olieprijs zet zich dus door, waarbij voor US Crude opnieuw de kaap van 100 dollar per vat in het vizier komt. Er is blijkbaar nog altijd voldoende olie in voorraad, zodat de recente stijging van de olieprijs mogelijk wat overdreven was. Toch blijven de meeste analisten uitkijken naar hogere olieprijzen.

De meeste analisten geloven dat de economie in de Verenigde Staten weer op het goede spoor zit, maar dat de olieprijs voorlopig de grootste bedreiging vormt. Tegen die achtergrond is de correctie van vandaag meer dan welkom. Het is echter nog te vroeg om al te stellen dat de opwaartse trend doorbroken is.

In het spoor van de olieprijzen zijn ook de grondstoffengerelateerde munten vrij fors gecorrigeerd. Dat geldt op de eerste plaats voor de Australische dollar en de Canadese dollar en in mindere mate voor de Nieuw-Zeelandse dollar.

Op de valutamarkten is de koers van de dollar opnieuw wat aangetrokken, zodat voor één euro nog 1,3296 dollar werd betaald. Het rendement op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie viel terug maar herstelde tot 2,16%, een troy ounce goud werd op 1659,60 dollar weer wat duurder en een vat ruwe olie (US Crude) kostte uiteindelijk nog slechts iets meer dan 103 dollar.Correctie in de olieprijs De correctie in de olieprijs zet zich dus door, waarbij voor US Crude opnieuw de kaap van 100 dollar per vat in het vizier komt. Er is blijkbaar nog altijd voldoende olie in voorraad, zodat de recente stijging van de olieprijs mogelijk wat overdreven was. Toch blijven de meeste analisten uitkijken naar hogere olieprijzen. De meeste analisten geloven dat de economie in de Verenigde Staten weer op het goede spoor zit, maar dat de olieprijs voorlopig de grootste bedreiging vormt. Tegen die achtergrond is de correctie van vandaag meer dan welkom. Het is echter nog te vroeg om al te stellen dat de opwaartse trend doorbroken is. In het spoor van de olieprijzen zijn ook de grondstoffengerelateerde munten vrij fors gecorrigeerd. Dat geldt op de eerste plaats voor de Australische dollar en de Canadese dollar en in mindere mate voor de Nieuw-Zeelandse dollar.