De beleggers nemen uiteraard nota van de escalatie van de Europese schuldencrisis, maar verkiezen om voorlopig afstand te nemen van de gebeurtenissen. De belangrijkste afspraak wacht nu komende zondag, wanneer de presidentsverkiezingen in Griekenland plaats vinden.

Consumentenprijzen dalen aan het sterkste tempo in meer dan drie jaar

De consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn vorige maand aan het sterkste tempo in meer dan drie jaar gedaald, dit hoofdzakelijk als gevolg van de lagere benzineprijzen. Daardoor krijgt de Amerikaanse centrale bank meer ruimte om stimulerende maatregelen door te voeren.

Dat is nodig ook, want de economische signalen zijn allesbehalve overtuigend. Peter Cardillo, econoom bij Rockwell Global Capital in New York, merkt op dat de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering voor de vijfde keer op zes weken zijn gestegen.

Volgens Cardillo is de onzekerheid in de Amerikaanse economie, onder andere als gevolg van de Europese begrotingscrisis, zo groot dat de bedrijven terughoudend zijn om nieuwe werknemers aan te werven. Daar zal volgens hem niet snel verandering in komen.

De beleggers nemen uiteraard nota van de escalatie van de Europese schuldencrisis, maar verkiezen om voorlopig afstand te nemen van de gebeurtenissen. De belangrijkste afspraak wacht nu komende zondag, wanneer de presidentsverkiezingen in Griekenland plaats vinden.Consumentenprijzen dalen aan het sterkste tempo in meer dan drie jaar De consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn vorige maand aan het sterkste tempo in meer dan drie jaar gedaald, dit hoofdzakelijk als gevolg van de lagere benzineprijzen. Daardoor krijgt de Amerikaanse centrale bank meer ruimte om stimulerende maatregelen door te voeren. Dat is nodig ook, want de economische signalen zijn allesbehalve overtuigend. Peter Cardillo, econoom bij Rockwell Global Capital in New York, merkt op dat de nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering voor de vijfde keer op zes weken zijn gestegen. Volgens Cardillo is de onzekerheid in de Amerikaanse economie, onder andere als gevolg van de Europese begrotingscrisis, zo groot dat de bedrijven terughoudend zijn om nieuwe werknemers aan te werven. Daar zal volgens hem niet snel verandering in komen.