Het verdwijnen van goedkope jobs is nu eenmaal een bijproduct van een geglobaliseerde econome, zo merkt Gross op. Het oplopende handelsdeficiet tussen beide landen moet tegen dezelfde achtergrond bekeken worden.

De Verenigde Staten hebben in de afgelopen 20 tot 30 jaar de globale economie onafgebroken gepromoot, maar die blijkt zich nu als een boomerang tegen hen te keren.

Gross ziet maar één remedie om het probleem bij de wortel aan te pakken: de koers van de dollar snel in waarde laten dalen. Dat zal echter een shockeffect veroorzaken, want iedereen beschouwt de dollar nog als de wereldreservemunt.

Het verdwijnen van goedkope jobs is nu eenmaal een bijproduct van een geglobaliseerde econome, zo merkt Gross op. Het oplopende handelsdeficiet tussen beide landen moet tegen dezelfde achtergrond bekeken worden. De Verenigde Staten hebben in de afgelopen 20 tot 30 jaar de globale economie onafgebroken gepromoot, maar die blijkt zich nu als een boomerang tegen hen te keren. Gross ziet maar één remedie om het probleem bij de wortel aan te pakken: de koers van de dollar snel in waarde laten dalen. Dat zal echter een shockeffect veroorzaken, want iedereen beschouwt de dollar nog als de wereldreservemunt.