Zo kunnen we nog wel even verder gaan. Het Verenigd Koninkrijk wordt met loondeflatie geconfronteerd, terwijl de Amerikaanse economie alleen dankzij massale overheidssteun (in dit geval van de kant van de centrale bank) een bescheiden herstel laat optekenen.

Goedkoop geld kan de wereldeconomie dus niet redden en dus luidt de logische vraag wat dan wel soelaas kan brengen. Het antwoord op die vraag moet luiden dat wie het zou moeten weten het duidelijk niet weet. Politici en centrale bankiers zijn ten einde raad en hopen tegen beter weten in op betere tijden.

Zo kunnen we nog wel even verder gaan. Het Verenigd Koninkrijk wordt met loondeflatie geconfronteerd, terwijl de Amerikaanse economie alleen dankzij massale overheidssteun (in dit geval van de kant van de centrale bank) een bescheiden herstel laat optekenen. Goedkoop geld kan de wereldeconomie dus niet redden en dus luidt de logische vraag wat dan wel soelaas kan brengen. Het antwoord op die vraag moet luiden dat wie het zou moeten weten het duidelijk niet weet. Politici en centrale bankiers zijn ten einde raad en hopen tegen beter weten in op betere tijden.