Er zijn twee redenen waarom de eindeloze geldstroom de economie onvoldoende heeft gestimuleerd. Vanwege de onzekerheid zijn de bedrijven weinig happig om te investeren, ze houden grote hoeveelheden cash op hun balans aan. Daarnaast is er ook bij de consument een probleem.

De hoge werkloosheidsgraad schrikt de consument af, die stelt duurzame aankopen liever nog even uit. In dat verband wordt nogal eens van de liquiditeitsval gesproken. De centrale banken, met opnieuw de FED op kop, hebben nog altijd niet begrepen dat deze aanpak niet werkt, maar vroeg of laat zal er toch ergens een lampje gaan branden.

Er zijn twee redenen waarom de eindeloze geldstroom de economie onvoldoende heeft gestimuleerd. Vanwege de onzekerheid zijn de bedrijven weinig happig om te investeren, ze houden grote hoeveelheden cash op hun balans aan. Daarnaast is er ook bij de consument een probleem. De hoge werkloosheidsgraad schrikt de consument af, die stelt duurzame aankopen liever nog even uit. In dat verband wordt nogal eens van de liquiditeitsval gesproken. De centrale banken, met opnieuw de FED op kop, hebben nog altijd niet begrepen dat deze aanpak niet werkt, maar vroeg of laat zal er toch ergens een lampje gaan branden.