Het uit de lucht geplukt geld ontleent zijn waarde alleen aan het vertrouwen van de beleggers. Dat goedkoop geld blijft de ene zeepbel na de andere veroorzaken. De beurskoersen staan in de buurt van een historisch dieptepunt, ook de obligatiemarkten zijn ondanks een recente correctie in de meeste landen niet zo ver verwijderd van hun recordniveaus.

Maar ook ander markten hebben met het zeepbel-fenomeen te maken. Onder andere de prijzen voor landbouwgrond in de Verenigde Staten zijn door het plafond geschoten, evenals de prijzen voor vee. Zeepbellen hebben nu eenmaal de eigenschap dat ze vroeg of laat doorprikt worden en dat belooft dus niet veel goeds.

Het uit de lucht geplukt geld ontleent zijn waarde alleen aan het vertrouwen van de beleggers. Dat goedkoop geld blijft de ene zeepbel na de andere veroorzaken. De beurskoersen staan in de buurt van een historisch dieptepunt, ook de obligatiemarkten zijn ondanks een recente correctie in de meeste landen niet zo ver verwijderd van hun recordniveaus. Maar ook ander markten hebben met het zeepbel-fenomeen te maken. Onder andere de prijzen voor landbouwgrond in de Verenigde Staten zijn door het plafond geschoten, evenals de prijzen voor vee. Zeepbellen hebben nu eenmaal de eigenschap dat ze vroeg of laat doorprikt worden en dat belooft dus niet veel goeds.