Terwijl de wereldeconomie zich geleidelijk herstelt van de zwaarste crisis van de afgelopen decennia, heeft KBC zijn strategie herzien om zijn positie te versterken in de periode na de crisis.

Het nieuwe businessplan zal KBC in staat stellen om een sterke Europese regionale speler te blijven die aantrekkelijk is voor zijn cliënten, werknemers, aandeelhouders en de samenleving waarin de groep actief is.

De strategie zal ook voldoende middelen genereren om de kapitaaleffecten terug te betalen die werden onderschreven door de overheid.

Het strategisch plan, dat de basis vormde voor het herstructureringsplan zoals gevraagd door de Europese Commissie, werd vandaag goedgekeurd door de Europese toezichthouder.

Dit waren de hoofdlijnen:

Les getrokken uit de crisis: meer focus op kernactiviteiten, risicoprofiel moet omlaag

Basisbankverzekeringsmodel blijft grotendeels onaangetast door de crisis, groeimogelijkheden in Oost-Europa blijven behouden

Niet-verwaterende uitstap uit verplichtingen aan de overheid, hoofdzakelijk gebaseerd op winstgroei en afbouw van internationale activiteiten (ook enkele desinvesteringen)

Totale risicogewogen activa van de Groep verminderen met 25%

Intentie om vanaf 2011 opnieuw dividend uit te keren

Plan goedgekeurd door de Europese Commissie

Bijeenkomst voor institutionele beleggers (Investor Day) gepland voor morgen, 19 november (Londen)

Terwijl de wereldeconomie zich geleidelijk herstelt van de zwaarste crisis van de afgelopen decennia, heeft KBC zijn strategie herzien om zijn positie te versterken in de periode na de crisis. Het nieuwe businessplan zal KBC in staat stellen om een sterke Europese regionale speler te blijven die aantrekkelijk is voor zijn cliënten, werknemers, aandeelhouders en de samenleving waarin de groep actief is. De strategie zal ook voldoende middelen genereren om de kapitaaleffecten terug te betalen die werden onderschreven door de overheid. Het strategisch plan, dat de basis vormde voor het herstructureringsplan zoals gevraagd door de Europese Commissie, werd vandaag goedgekeurd door de Europese toezichthouder. Dit waren de hoofdlijnen: Les getrokken uit de crisis: meer focus op kernactiviteiten, risicoprofiel moet omlaag Basisbankverzekeringsmodel blijft grotendeels onaangetast door de crisis, groeimogelijkheden in Oost-Europa blijven behouden Niet-verwaterende uitstap uit verplichtingen aan de overheid, hoofdzakelijk gebaseerd op winstgroei en afbouw van internationale activiteiten (ook enkele desinvesteringen) Totale risicogewogen activa van de Groep verminderen met 25% Intentie om vanaf 2011 opnieuw dividend uit te keren Plan goedgekeurd door de Europese Commissie Bijeenkomst voor institutionele beleggers (Investor Day) gepland voor morgen, 19 november (Londen)