Hoewel het economisch plaatje er allesbehalve goed uitziet, gaan de bedrijven waarschijnlijk opnieuw een goed kwartaal achter de rug hebben. Dat kunnen we op de eerste plaats afleiden uit het uitblijven van winstwaarschuwingen.

Volgens een rondvraag gedaan door Thomson Reuters mag voor het eerste kwartaal op een gemiddelde stijging van de bedrijfswinsten met 37% gerekend worden. Zowat alle sector zou een verbetering te zien geven.

Uitschieter zal hoogstwaarschijnlijk de banksector worden, waar een fors winstherstel wordt verwacht. Ook grondstoffen en consumer discretionary gaan beide beter dan verwachte cijfers bekendmaken.

Daarnaast zouden ook technologie, energie en consumer staples goed gepresteerd hebben. In de telecomsector en de bij utilities zouden de resultaten echter stabiel tot iets lager zijn.

John Butters, director U.S. earnings research bij Thomson Reuters, is het voorbije kwartaal het tweede op rij met winstgroei bij de S&P 500 bedrijven en dit na negen kwartalen op rij van afbrokkelende resultaten.

Tot dusver zijn er maar 70 bedrijven die een vorm van winstwaarschuwing hebben gegeven en dat is duidelijk minder dan het gemiddelde.

Hoewel het economisch plaatje er allesbehalve goed uitziet, gaan de bedrijven waarschijnlijk opnieuw een goed kwartaal achter de rug hebben. Dat kunnen we op de eerste plaats afleiden uit het uitblijven van winstwaarschuwingen. Volgens een rondvraag gedaan door Thomson Reuters mag voor het eerste kwartaal op een gemiddelde stijging van de bedrijfswinsten met 37% gerekend worden. Zowat alle sector zou een verbetering te zien geven. Uitschieter zal hoogstwaarschijnlijk de banksector worden, waar een fors winstherstel wordt verwacht. Ook grondstoffen en consumer discretionary gaan beide beter dan verwachte cijfers bekendmaken. Daarnaast zouden ook technologie, energie en consumer staples goed gepresteerd hebben. In de telecomsector en de bij utilities zouden de resultaten echter stabiel tot iets lager zijn. John Butters, director U.S. earnings research bij Thomson Reuters, is het voorbije kwartaal het tweede op rij met winstgroei bij de S&P 500 bedrijven en dit na negen kwartalen op rij van afbrokkelende resultaten. Tot dusver zijn er maar 70 bedrijven die een vorm van winstwaarschuwing hebben gegeven en dat is duidelijk minder dan het gemiddelde.