In zijn fundamentele analyse legde Delaunay uit dat de activiteit in deze sector in 2013 naar verwachting met 5% zal groeien (terwijl tegelijkertijd de groei in de eurozone met moeite 0,3% zal bedragen).

Op wereldvlak is de verkoop van halfgeleiders in mei met 4,6% gestegen ten opzichte van april (mooie trend!) en met meer dan 1% ten opzichte van vorig jaar volgens de gegevens van WSTS (World Semiconductor Trade Statistics).

Zoals benadrukt in de fundamentele analyse over STMicroelectronics "zullen de onderdelen voor elektronische systemen voor auto's dit jaar naar verwachting met 6% groeien". Dit belooft veel goeds voor Infineon dat 55% van zijn operationele winst uit de automobielsector haalt.

In deze omgeving is het dan ook niet verwonderlijk dat de meeste analisten (die zich toeleggen op de sector van de halfgeleiders) hun koersdoelen naar boven toe bijstellen. Delaunay geeft een koopadvies voor Infineon.

In zijn fundamentele analyse legde Delaunay uit dat de activiteit in deze sector in 2013 naar verwachting met 5% zal groeien (terwijl tegelijkertijd de groei in de eurozone met moeite 0,3% zal bedragen). Op wereldvlak is de verkoop van halfgeleiders in mei met 4,6% gestegen ten opzichte van april (mooie trend!) en met meer dan 1% ten opzichte van vorig jaar volgens de gegevens van WSTS (World Semiconductor Trade Statistics). Zoals benadrukt in de fundamentele analyse over STMicroelectronics "zullen de onderdelen voor elektronische systemen voor auto's dit jaar naar verwachting met 6% groeien". Dit belooft veel goeds voor Infineon dat 55% van zijn operationele winst uit de automobielsector haalt. In deze omgeving is het dan ook niet verwonderlijk dat de meeste analisten (die zich toeleggen op de sector van de halfgeleiders) hun koersdoelen naar boven toe bijstellen. Delaunay geeft een koopadvies voor Infineon.