De banken, die in het middelpunt van de crisis stonden, hebben die echter al volledig van zich afgeschud. Wall Street beleeft een nieuw topjaar, met een verwachte winst van in totaal 19 miljard dollar.

Het cijfer is afkomst van New York State Comptroller Thomas DiNapoli en dus relatief betrouwbaar. De vraag is echter of de Amerikaanse banken de toekomst met vertrouwen tegemoet mogen zien.

Christopher Whalen, co-stichter van Institutional Risk Analytics, is van mening van niet. Hij vreest dat vooral de grootbanken een moeilijke periode tegemoet mogen zien.

De banken, die in het middelpunt van de crisis stonden, hebben die echter al volledig van zich afgeschud. Wall Street beleeft een nieuw topjaar, met een verwachte winst van in totaal 19 miljard dollar. Het cijfer is afkomst van New York State Comptroller Thomas DiNapoli en dus relatief betrouwbaar. De vraag is echter of de Amerikaanse banken de toekomst met vertrouwen tegemoet mogen zien. Christopher Whalen, co-stichter van Institutional Risk Analytics, is van mening van niet. Hij vreest dat vooral de grootbanken een moeilijke periode tegemoet mogen zien.